2022 Bursluluk Sınavı Yaklaşırken Sınav Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bursluluk sınavı ne zaman?

İlköğretim ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin ortaöğretimi bitirene kadar her ay belli bir miktar burs alması için yapılan bursluluk sınavı bu yıl 4 Eylül 2022 tarihinde yapılacak.

Bursluluk sınavına kimler girebilir?

Sınava ilköğretim 5. Sınıftan itibaren 11. Sınıfta okuyan öğrencilere kadar olan sınıf seviyelerindeki öğrenciler başvurabiliyor. Bursluluk sınavından başarılı sayılabilmek ve burs almaya hak kazanabilmek için yerine getirilmesi gereken bazı şartlar bulunuyor. Bu koşullar sınav kılavuzunda ayrıntılı şekilde yer alıyor. Sınava başvurular için son gün gelmek üzere. Başvurular 13 Mayıs 2022 ‘de son bulacak.

Bursluluk sınavı için aranan şartlar nelerdir?

Sınava girmek isteyen öğrencinin aktif bulunulan eğitim öğretim yılı içerisinde disiplin cezası almamış olması aranan şartlardan biridir. Burs uygulamasının eğitim öğretimine devam etmekte zorlanan maddi olanakları kısıtlı ve ders başarısı yüksek öğrencilere yönelik olmasından ötürü sınava başvuracaklardan gelir beyanında bulunmaları istenir. Her yıl yıllık enflasyon oranlarına göre bir tutar belirlenir ve ailedeki kişi başı yıllık geliri o tutarın üzerinde kalanlar sınava başvuramaz. Kılavuzda belirtilen şartları sağlayan öğrencilere sınava başvurmaya ve başarılı olmaları durumunda da burs almaya hak kazanırlar.

Bursluluk sınavını kazanmak için nasıl çalışılmalı?

4 Eylül tarihinde yapılacak olan Sınavda öğrencilere kendi sınıf düzeylerine ve müfredat içeriğine uygun 100 soru sorulacak ve 120 dk. süre verilir. Bursluluk sınavını kazanmak için sıkı bir çalışma ve yüksek bir puana sahip olmak gerekir. Sınavdan en az 430-440 puan arası bir puan almak gerekir. Bunun için de konu eksiğinin bulunmaması şarttır. Bursluluk sınavına hazırlananlar için özel ders imkanlarından faydalanılabilir. Eksik konulara göre planlanacak bir özel ders programı ile kısa sürede bursluluk sınavına hazır hale gelmek mümkün olacaktır. Özel ders ilanı vererek ya da verilen ilanlar içerisinde öğrencinin ihtiyacı olan içeriği bularak özel ders olanaklarından ev ortamında ve konforunda yararlanmak günümüz şartlarında çok kolay hale gelmiştir. Sitemiz üzerinden ihtiyaca uygun  özel ders ilanlarına ve ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Özel Ders İlanları >>

Yorum Yap