Robotik Kodlama Eğitiminin Çocuklar için Faydaları

Robotik kodlama eğitimi

Gelişen dünya anlayışı ve sürekli ilerleyen bilim, eğitim öğretim hayatında karşımıza yeni ekoller ve yeni terimler olarak çıkıyor. Bunlardan son yıllarda en sık duyulmaya başlayan ve en revaçta olan da hiç şüphesiz ki kodlama kavramı. Kodlama eğitimleri artık temel eğitim düzeyinde bile mutlaka olması gereken bir değer olarak görülüyor. Peki nedir bu kodlama? Kodlama kelime anlamı olarak elektronik bir devreye ya da bir bilgisayar sistemine yapılması gereken işlemlerin sıralı komutlar halinde programlama dili kullanılarak verilmesidir. Robotik kodlama ise en yalın tanımıyla bilgisayar aracılığıyla verilen komutların fiziki bir eylem haline dönüşmesidir.

Robotik kodlama eğitiminin çocuklar için faydaları

Robotik kodlama eğitimi alan bir çocuk neden- sonuç ilişkisini zihninde somut olarak bir temele oturtur. Verdiği komutun hangi sonuçta yol açtığını gözlemler. Algoritmik düşünce becerisinin gelişmesi için robotik kodlama eğitimi almak çok fayda sağlar. Bu becerileri kazanan bir çocuk hem eğitim hayatında hem de normal hayatında ezberciliğin ve kalıp düşüncelerin dışına çıkabilen yaratıcı düşünme becerisi gelişmiş bireyler haline gelir. Üstelik robotik kodlama çocuk için bir eğitim olduğu halde aynı zamanda fazlasıyla da eğlencelidir. Kendi yazdığı bir kod ile bir robotu istediği gibi hareket ettirebildiğini gören bir çocuk hem çok eğlenceli vakit geçirir hem de bilimsel süreçlere karşı olumlu duygular geliştirmiş olur. Birkaç komutu sırasıyla planlayabilmek çocuğun analiz ve yaratıcı düşünme becerileri üzerinde olumlu gelişmeler sağlar.

Online robotik kodlama eğitimi

Robotik kodlama eğitimleri son yıllarda çok popüler hale gelmiş durumda. Özel merkezlerde verilen robotik kodlama eğitimlerinin yanında devlet kurumlarında bile zaman zaman bu konuda kurslar ve atölyeler açılarak yetenek ve ilgi sahibi çocuklar kodlama öğrenmeye yönlendiriliyor. Şimdilerde ise robotik kodlama eğitimleri yapılandırılmış bir program eşliğinde online olarak da verilmeye başlandı. Online eğitim ile robotik kodlama öğrenmek çok basit hale geldi. Üniversiteler, kurs merkezleri ve online platformlar aracılığıyla robotik kodlama eğitimlerine katılabilir ve ev ortamından uzaklaşmaya gerek olmadan kodlama dünyasıyla tanışabilirsiniz. Sitemiz üzerinden tüm özel ders ilanlarını inceleyip ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

Kodlama İle İlgili Özel Ders İlanlarını İncelediniz mi?

Yorum Yap