2022 LGS Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey

2022 LGS Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey

Ülkemizde her yıl ortaokul 8. Sınıfta öğrenim gören öğrencilerin öğrenimlerine devam edecekleri lisenin belirlenmesi amacıyla LGS (lise giriş sınavı) yapılır. 2022 yılında LGS 5 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek. Liseye başlayacak öğrencilerin sınava girmesi zorunlu değil. Adrese dayalı kayıt sistemiyle orta öğrenime geçecek öğrencilerin LGS’ye girmesine gerek yok. LGS 2 oturumdan oluşuyor. Birinci oturum 09:30 ‘da 2. Oturum ise 11:30’da başlayacak.

LGS’de öğrencilere çoktan seçmeli 90 soru soruluyor. 1. Oturumda Türkçe, TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ve yabancı dil derslerinden toplamda 50 soru bulunuyor. 2. Oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerine ait 40 soru yer alıyor. 1. Oturumun süresi 75 dk. 2. Oturumun süresi ise 80 dk.

LGS’de 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor.

LGS’ye son 1 ay kala neler yapılır?

LGS’de çıkacak konu müfredatı ve soru dağılımı kılavuzda belirtilmiştir. En doğru strateji kılavuzdan eksik konuları belirlemek ve bu eksik konuları tamamlamak olacaktır. Bunun için özel ders alma imkânı bulunan öğrenciler özel ders alarak çok daha hızlı bir şekilde eksik konularını tamamlayarak rakiplerinin önüne geçme fırsatı yakalayabilir. Özel ders ilanlarının arasında ders ders ya da konu konu planlanan ders içerikleri de mevcuttur. Aynı konuda zorlanan birkaç kişi bir araya gelerek daha düşük maliyetlerle özel grup dersi ayarlayarak yine verimli bir öğrenme süreci geçirebilirler.

LGS özel ders fiyatları

Sınava kısa süre kala okullarda, kurs merkezlerinde ya da online özel ders hizmeti sunan platformlarda hızlandırma programları uygulanır. Bu hızlandırma programlarından ders tekrarı, deneme sınavı ya da soru çözümü şeklinde farklı farklı yapılan planlamalar arasından hangisi ihtiyacınızı karşılıyorsa onu seçerek fiyat konusunda net bilgi sahibi olabilirsiniz. Sitemiz üzerindeki tüm eğitimcilerden kaliteli ve verimli ders alma imkanına uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz. Size uygun yoğunlukta ve zaman diliminde ders planı oluşturabilirsiniz.

LGS’ye girecek tüm öğrencilerimize hem sınavda hem de eğitim öğretim hayatlarının devamında başarılar dileriz.

Yorum Yap